Andreas Sandström

Crossfit, universitetsstudier, kost, träningstips, tankar och idéer om livet samt annat skitsnack.

Första testdagen!

Kategori: 2016, Allmänt, Crossfit, Träning, Tyngdlyftning

Sitter och skriver detta nu, 22:40, efter att ha haft en ganska behaglig dag. Men det går inte att undvika hur mycket kroppen skriker av smärta efter idag. 
 
Testveckan har börjat på programmeringen (läs lite mer här). Dessa tester ska ligga som bas för hur "offseason" både utförs och vad jag sätter för mål! 
 
Dagens tester var uppdelade i två pass. 
Tyngdlyftning (ryck) + skill , samt 2km rodd på tid. 
 
Ryck
Det skulle såklart hittas ett nytt personligt rekord. Det vill säga 96 kg. 
Det gick inte hela vägen. Stannade på 90 kg efter att ha försökt 5 elr fler försök på 96kg. 
Styrkan finns men tekniken fallerar på tyngre vikter. Jag sträcker inte ut ordentligt i höften och börjar dra för tidigt med armarna. Det gör att stången inte kommer tillräckligt långt bak för att jag ska kunna hålla kvar den över huvudet. Kommer nog smygträna in lite av detta 😜
 
Del två inom rycket var meningen att det skulle vara 30 reps på tid av 70% från tidigare 90kg. Det skulle vara 63 kg så jag tog chansen att testa en klassisk workout inom crossfit. Nämligen "Isabel" 
30 snatches for time på 61/43kg
 
Min tid: 5:12
Mycket mycket nöjd med det! Tanken var att hålla 4 reps/minut och sen öka när jag såg mållinjen. Vikten var überlätt och jag kunde hålla 5/min utan problem. Nästa gång är det under 4:30 som gäller! 
 
Skill delen var simpel
Två övningar testades i hur snabb man är. Inget strikt. Bara snabbhet. 
 
1: 40 sekunder med max antal enbens böj (även kallar "pistols") på varje ben. 
- Haha jag är inte bra på pistols men att jag var så ojämn som jag är var ju bara komiskt. 11 stycken på vänster och 4 på höger. Löjligt! 
2: 2x40 sekunder max "Toes to bar" med vila i 40 sek mellan de två försöken. 
- inte jättenöjd här. Greppet dog. Tyvärr. 
20+8 blev det.   
 
2000 meter rodd
Åååh fy vad jag mådde dåligt när jag såg att jag ännu en gång skulle ro 2k... Jag gick hela dagen och verkligen mådde så dåligt. Detta är en hemsk distans och gör så himla ont att köra så fort man kan. Du kan inte hålla ett lågt tempo och du måste ro fort i cirka 7 minuter. Inget utrymme för mys. Anledningen varför jag sitter här och är helt överkörd. 
 
Min förra bästa tid var 7:10,9 och jag lyckades överträffa mig själv genom att "krossa" denna tiden. 7:00,4 är en ny tid att slå!!! 
Drygt med 4 tiondelar över den magiska 7 minutaren men vafan! 100 kg och kan ro så fort så länge!? Ja jag är nöjd! 

/Andy