Andreas Sandström

Crossfit, universitetsstudier, kost, träningstips, tankar och idéer om livet samt annat skitsnack.

CrossFit Games Open 2022 - En sammanfattning & mål för nästa Open

Kategori: 2022, Allmänt, Crossfit, Open, Open 2022, Träningstankar

Nu är min CrossFit säsong över. CrossFit Games Open 2022 är över och jag tänkte sammanfatta mina tankar och reflektioner kring min prestation samt avsluta med hur jag vill att det kommande träningsåret ska se ut. 
 
Överlag
Överlag är jag nöjd med min prestation på alla tre veckorna men det är helt klart flåset och att klara av den kapaciteten av jobb som varje workout kräver. Dock pace:ade jag mina workouts bra (någon lite för bra).

Jag har hållt mig till att göra testet en gång och det är nog sista året som jag kommer göra det, mer om det längre ner. 
Placeringsmässigt hamnade jag på topp 39% i världen, topp 39% i europa och topp 50% i Sverige. Vilket jag är väldigt nöjd med! Jag klarade därmed mitt mål som jag satt precis innan Open!
 
22.3
22.1 och 22.2 kan ni läsa kring här, då jag skrivit mina tankar tidigare så jag håller mig till at gå igenom 22.3 i detta inlägget
Ja vad ska man säga. Open testar ingen styrka i år. Det är rätt kasst om ni frågar mig.. Men det är vad det är. 

För mig gick 22.3 bra! Jag är väldigt nöjd med prestationen utifrån den fitnessnivån jag har! Jag fick ihop 9 Bar muscle ups och ni kan se hela videon här. 


Blicken framåt
Vad tar vi med oss då? Att det är dags att skapa en bättre kondition och en förbättrad kapacitet överlag. Det har jag självklart sagt måånga gånger men nu tänker jag använda denna bloggen till att arbeta på detta. Ni får helt enkelt följa med i hur min träning kommer se ut och hur enkelt, jobbigt, kul etc är. 

Självklart kommer jag att arbeta med annat också. Jag har funderat lite och här kommer lite mål för den kommande Off-season (självklart kommer jag att tävla vid ett par tillfällen under denna tiden men det är i princip en off-season)
 
Mål
Det stora målet är att jag vill ta mig in i topp 10% i europa för Open 2023. Det är extremt tufft men jag tror att så länge jag fortsätter träna på som jag gör och med en del extra delar så kommer det att gå vägen. Jag har en okej grund som kan finslipas! Detta betyder att kommande säsong så kommer jag göra om varje test om jag känner att jag har mer att ge. Jag kommer kanske behöva stå på måndagskvällen, precis innan scores ska lämnas in och göra workouten igen för att försöka få till en bättre score. 

Jag har även ett par specifika mål inför februari 2023 och jag kommer prata lite brett om hur jag planerar att uppnå dessa. Men överlag så kommer jag lägga mycket tillit i Barbell Based programmering för att uppnå detta. 
 
2000m rodd under 7 minuter
Ja denna är nog tuffast av alla. Varför? För att det är inte bara handlar om ren kondition utan en mental omställning för mig. Jag har varit nära att klara denna förut (all time low är 7:00.1 hehe) och vet hur mycket träning jag måste göra för att nå dit. Hastigheten för att nå 7min kräver att jag håller 1:45/500m. 
Jag kommer att ackumulera cirka 4-5000m av 1:45/500m OCH/ELLER 1:45/1000m på bike erg varje vecka men självklart kommer jag att ta en uppstartsfas på detta för att bara hoppa rakt in i denna mängden volym av rodd/bike erg kräver lite att jag gör mig 
 
435 kg i "de tre stora" 
Vilka är "de tre stora"? Ja detta är väl min syn på det och min egna lilla definition men jag utgår ifrån de lyft som är med i "CrossFit Total" då jag anser att de skapar en bra grund för styrka i allt annat som vi gör. Är man stark i knäbj, strikt press och marklyft så kommer man långt. 
Tittar vi närmare så vill jag kunna böja 160 kg, pressa 75 kg och marklyfta 200 kg. 
Dessa siffror kommer komma om jag håller mig till min programmering och arbetar 
 
Strikt gymnastik
Att vara stark i strikt gymnastik kommer man långt på i CrossFit och jag har en del att arbeta med här. För att väga 102 kg gör det tufft. Så denna delen kräver att jag förlorar en del överflödig vikt. Men detta är målen. 
15 Strikta pull ups
8 Strikta Chest to bar pull ups
8 Strikta Handstand push ups
Idag gör jag nog knappt 10 pull ups, 1-2 Chest to bars och 1-2 HSPU, strikta. 
Så för att nå det här målet så kommer fokus ligga mestadels på att LÅNGSIKTIGT gå ner i vikt genom att hålla koll på vågen och äta det jag gör idag fast lite mindre. Att hetsa ner vikten är inget jag vill göra då jag vet att det sällan leder till något bra. Och ska jag vara ärlig så är vikten egentligen inte viktig så länge jag når mina mål. 
Träningsmässigt så kommer jag att hålla mig till programemringens gymnastikträning men jag sätter även min egen del på detta och det är att få in minst 3 set av tunga pull ups och 3 set av någon form av press där händerna är på golvet/ringa, varje vecka.
 
Avslutningsvis
Detta är alltså vad jag kommer arbeta med under det kommande året och förbereda mig för en bättre placering i Open 2023 samt känna att jag är i en bättre generell form ÖVERLAG så att man kan hoppa på tävlingar lite här och då utan att känna sig helt ur fas!

Ni som läser detta kommer få följa mig under träninngen mot mina mål, så håll utkik
/Andreas Sandström